HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

Mindig a szemét műsor a népszerű

2012.09.20. 14:29 amikörülvesz

Amikor látom a televízióban a felszínes és ostoba műsorokat vagy az interneten a trash blogok sikerét, mindig elszomorodom. Azzal védekeznek a tartalomszolgáltatók, hogy ők csak kiszolgálják az igényeket: az emberek igénylik a szemetet, ezért azt adnak nekik. Ez azonban álságos érvelés, csak önmaguk felmentését szolgálja. Ha valaki szerint méltóságán aluli egy anyag, akkor ne adja hozzá a nevét. Másrészt a disznó is megeszi a moslékot, de attól még lehet neki rendes eledelt is adni...

Az emberek azt nézik, amit eléjük tesznek. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy ha tájékoztató, ismeretterjesztő műsorok lennének szórakoztató köntösbe bújtatva, akkor azt néznék. A televíziózás a szórakozás egyik legprimitívebb módszerévé vált, de nem a képi tartalmak miatt. Léteznek remek filmek és rendkívül fontos a közvélemény tájékoztatásában például a híradó is. De lehet a híradót bulvárhírekkel föltölteni (pingvin született az állatkertben vagy éppen kizárólag a felszínes érdeklődést fenntartó bűnügyi híreket lehet szolgáltatni) és lehet pocsék filmeket, műsorokat alkotni.

A tartalomkészítők és a szolgáltatók felelőssége rendkívül nagy. Az embereket igenis tanítani, oktatni kell, mert a rossz szokások könnyedén kialakulnak. A tömeg masszaként nagyon ostoba. Az egyének intelligenciája eltűnik, ha tízezrek közé tesszük. Nagyon szép álomkép, hogy az emberek szabályozzák az életüket, de ez a fatalista-anarchista gondolkodás csak fantazmagória. A valóságban az emberek autoriter irányításra vágynak. Nem minden ember vágyik a felelősségre, az önállóságra. Sokaknak tekintélyes vezénylet szükséges, amely leveszi a vállukról a döntések terhét. Mindegy, hogy az egy király, egy kormány, a törvény, adott esetben egy rendőr vagy éppen tekintélyesnek gondolt televíziós személyiség is lehet. Ezeket az embereket épp akkor manipulálják, mikor azt mondják, hogy csak azt adják, amit ők kérnek – mert a valóságban ők azt kérik, amit adnak nekik.

 

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék TV Provokatív

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr734790491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása