HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

Ne keresd önmagad! - reflektáció a "Meg kell találnod önmagad" bejegyzésre

2012.07.04. 15:00 amikörülvesz

Néhány napja olvastam itt egy írást, amelyben a szerző azt hirdette, hogy „keresd meg önmagad”. Ez nagyon népszerű, az uralkodó korszellemnek megfelelő utasítás, csakhogy a korszerű dolgok legtöbbször boldogtalanok. Magam eretnek dolgot mondok most: gondold el, meg kell-e keresned önmagad!

Tudom én, hogy az individuum a tinédzser mákonya: az, hogy egyéniség vagyok, egy személyiség. Leválok lassan a szüleimről, saját énképet kell kialakítanom és egyedül megállnom a lábamon. Eközben nem akarok olyan lenni, mint bárki más, de persze csapatokba állok és egyenruhát húzok, mint mindenki – leszek rocker, repper vagy bármi más. Eközben pedig egy kínzó gondolat fúrja magát az elmémbe, mint a legkitartóbb féreg: mire vagyok jó?

Minden bakfis, sőt huszonéves leány rémálma a kérdés, hogy mire vagyok jó. A fiúk is küzdenek ezzel, de föloldják vakmerőséggel, lazasággal, a szexussal. De ez nem megoldás, csak a tünetek kezelése. Én azt állítom neked, hogy hiába keresed görcsösen, hogy ki vagy, mert még az nem derült ki, még nem találhatod meg.

Azonban ott vagy otthon, ahol szeretnek. Próbálj ki néhány dolgot – de nem hedonista élvezkedésre gondolok, hanem valódi tartalomra. Mindig inkább a tartalmat figyeld, ne a formát: egy-egy új hobbi, valami sport, esetleg játék. És előbb-utóbb fölfigyelsz rá, hogy valamiben jó vagy. Valahol örülnek neked. Valakik számítanak rád, hatsz és segítesz, építesz és boldoggá teszel. Akkor pedig úgy, hogy valójában nem önmagadra irányítottad minden figyelmed, hanem éppenséggel a körülötted lévő valódi világra és másokra – hirtelen meglátod majd önmagad, ahogy barátaid visszatükrözik, akit szeretnek.

Szerző: H.T.

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: Gondolatok Egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr184629154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása