HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

Az ember nem bőségre termett

2012.07.20. 13:24 amikörülvesz

Szociológiai paradoxon, hogy a fejlettebb, úgynevezett jóléti társadalmakban több az öngyilkosság. Minél jobb gazdasági helyzetben van egy társadalom, annál gyakoribb, hogy a negyvenes éveikben járó férfiak minden előjel és kiváltó ok nélkül dobják el az életüket. Jellemzően akkor, amikorv a szívinfarktus miatt is veszélyeztetettebbek, egyszerűen látható behatás és előjel nélkül elegük lesz. Ezt nem előzi meg depresszió vagy más jelek, egyszerűen úgyv tűnik, mintha elfogytak volna az életenergiáik.

Amikor az ember körül minden rendben van, előfordul, hogy maga keresi a bajt. A fejlett nyugati társadalmak problémái nevetségesek egy harmadik világbeli család mindennapos gondjaihoz képest, mégis képesek megkeseríteni az életet. Mint Aranynál a „dús hölgy“, aki leveti magát a hídről, mert „reggel, este öltözni s vetkezni kell“.

Patkánykísérleteknél is igazolták, hogy az élet nehezen kezeli jól a bőséget: néhány tesztállatnak ideális patkánymennyországot készítettek, melyben mindig ideális hőmérséklet, bőséges táplálék és sok nőstény állt rendelkezésükre. Két generáción belül megjelentek deviáns egyedek, melyek aggresszívak voltak a többi patkánnyal szemben, sőt kárt tettek magukban. Megfigyelték, hogy egyes patkányok nem esznek, de fölütötte a fejét a homoszexualitás is. Úgy tűnt, hogy az ideális környezetre a természet válasza a szokásos megbontása volt.

Hasonló a helyzet az embereknél is. A bőségben elhíznak, ellustulnak és elkedvetlenednek. Már nem látnak értelmet semmiben, miközben a rossz állapotok állandóan reménnyel töltik el őket, azok ellen dolgoznak és akkor kijelölnek célokat. Emberként fontos, hogy ne vegyünk mindent természetesnek, még akkor sem, ha belőlünk jön: jó ötlet néha magunkba nézni és elmélyülni abban, amink van. S tudni, hogy lehetnek rossz idők, de élvezzük ki, amikor épp a Fuji tetején vagyunk.

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Gondolatok Érdekes

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr524668018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása