HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

"Fiú akarsz lenni vagy lány?

2012.06.29. 10:36 amikörülvesz

Van egy mondás lányoknak: ha azt szeretnéd, hogy hercegnőként bánjanak veled, akkor viselkedj is úgy.
 
Van egy mondás a fiúknak is: a nők nem szeretik a bólogató kiskutyákat, sem az ordibáló majmokat, hanem  azt szeretik, ha szépen, csendben sétál mellettük a tigris. 
 
Ha bemész a suliba, munkába, felszállsz a tömegközlekedés egyik járművére, elmész egy szórakozóhelyre, vagy csak sétálsz az utcán, megfigyelheted, hogy a fiúk és a lányok többsége nem tartja be ezeket az életigazságokat.
 
Jelenet  az utcán
 
 Egy fiatal pár andalog előttem az utcán, fogják egymás kezét, halkan és mosolyogva beszélgetnek egymással. Csak egy pillantást vetek rájuk, majd befordulok egy ház mellett és el is felejtem őket. Pár lépés után egy keresztutcából ismét felbukkannak előttem, a lány lehajtott fejjel sétál a fiú pedig egy karnyújtásnyira eltávolodva lépeget mellette. Mikor harmadjára összefutok a párral, a fiú előttem áll az utca közepén és a távolodó barátnőjét figyeli. Nem éppen szép szavakat üvölt a lánynak, mire az megpördül és visszaüvölt. A fiú azt az egy szót vágja hozzá, amire a lányok nagyon ugranak, a barátnő ezt ki is kéri magának olyan hangerővel, hogy tőle zeng az utca. Nem rám tartozik, nem is érdekel, hogy mi volt az előzmény, min vitatkoztak, elég csak egy pillantást vetnem a lány kinézetére egy iskola utáni délutánon a mínusz 20 fokban. Tűsarkú csizma, bőr miniszoknya, olyan rövid dzseki, ami csak a háta közepéig ér, szabadon hagyva a csupasz derekát, sál nincs, a cipzár felejtős, csak egy mély dekoltázst látni a festett szőke haj takarásában, ami egy kicsit már le is nőtt. Nem tudom miről volt szó, de az első gondolatom önkéntelenül is az volt, amit a srác vágott a lány fejéhez. A lány felháborodására pedig a válaszom a fentebbi idézet lányoknak.
 
Jelenet egy kocsi mellett
 
Két fiú és egy lány. Akár egy rossz vígjáték kezdete is lehetne. Az egyik fiú nagydarab és kopasz, sörrel a kezében áll a kocsija mellett és megállás nélkül röhög. A másik fiú magas és vékony, sörrel a kezében támasztja az autó oldalát. A lány szintén sörrel a kezében ugrál és torkaszakadtából üvölt az éjszaka csendjébe egy szót (az éjszakai pillangó közismert szinonimáját), teljesen váratlan időközökben és totál logikátlanul. Nem beszélnek az égvilágon semmiről, Mr. Nagy Kopasz csak röhög, Mr. Magas Vékony mered a semmibe, Miss Sörrel Ugrálok pedig csak fel-felüvölti azt az egy szót. Érdekes, ízléses és lenyűgöző módja a szórakozásnak, főleg, hogy este 11-től hajnali 1-ig ez ment a ház parkolójában. Az unalmat űzték mesterfokon. A srácokat még megértettem valamennyire, nekem is nevetséges volt a lány, mint Mr. Nagy Kopasznak, utána pedig én is csak a semmibe tudtam tőle meredni, mint Mr. Magas Vékony. De hogy a lány mit is akart közölni a társaival, a világgal és úgy általában? Az egy rejtély és az is, hogy lány létére miért viselkedett úgy, mint részeg Pistike, aki életében először látott nőt, úgy hogy még fizetett is érte.
 
Vége jelenet
 
Villamos és tömeg. A nyár illatát nem érezni a levegőben, minden mást igen. Egy csapat srác felcsörtet a következő megállónál, olyan hangosan beszélnek egymással, hogyha ettől nem süketülnek meg, akkor még egy Prodigy koncerten a mélynyomó melletti állástól sem. Az egyik lehuppan az üressé vált helyre és felkattint egy sört. A másik ledobja a táskáját, majd felhúzza magát a kapaszkodóra és lenyom egy kisebbfajta edzést. A söröző srác felbüfög, majd röhög, a tornázó szintén felnyerít, majd ő is felbüfög. A többi három pedig annyira megörül a mókának, hogy követi a példát. Srácok, a villamos nem kocsma, nem ovi, nem egy tehetségkutató műsor, hanem egy jármű. A vonzás szabályairól meg csak annyit, hogy nagy igazság van a fiúknak szánt mondásban. Az ordibáló majmok nem vonzók. 
 
 
Szerintem kiérezni a jelenetekből, hogy a lényeg a viselkedés. Azt várjuk el másoktól, hogy tisztelettel és szépen bánjanak velünk, miközben néha nem úgy viselkedünk vagy teszünk, hogy ezt kiérdemeljük és utána kikérjük maguknak, ha negatívan vélekednek rólunk. A srácok otrombasággal próbálják kimutatni, hogy mennyire vagányak és iszonyatosan jófejek, sőt férfiasak, miközben a lányok a nőiességüket akarják hangsúlyozni nem éppen megfelelő módon, vagy azt akarják mutatni a világnak, hogy ők tökéletes játszópajtások, mert ugye egy kapcsolat alapja a szerelmen és a hűségen túl, hogy nagyon jó barátja is tudsz lenni a másiknak. A lányoknak ehhez nem kell fiúként viselkedniük. A hangsúly a mértéken van. A nő nem az arcán lévő egy kiló vakolattól és a mindent megmutató ruhától lesz nő, hanem a nőies viselkedéstől, a tartástól, az ízléses öltözködéstől és a finomságtól, ami bennük van. A férfi pedig nem attól lesz férfi, hogy hangosabban tud üvölteni és agresszívabban tud viselkedni embertársainál, hanem a magabiztosságtól, a fellépésétől, az udvariasságától és legfőképp attól lesz férfi, ahogy a nőkkel bánik. Viszont ki kell érdemelnünk egymást.
 
Elbocsátó szép üzenet
 
„Ne olyan nő legyél, akinek szüksége van egy férfira, hanem olyan nő legyél, akire szüksége van egy férfinak.”"

Szerző: L.K.

Jó írás, komoly igazságokat hordoz!!!

 

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Gondolatok Érdekes

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr44618827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása