HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

A popcornmarketing

2012.07.09. 15:18 amikörülvesz

A barátnőm egyik ismerőse egy mozi pénztárában dolgozik. Jegyeket vesz, néha a nézőket ő engedi be a nézőtérre, meg a büfében is ki szokott segíteni. Megkérdeztem tőle, hogy szerinte miből él a mozi. Tehát miből keresi a pénzt.

Őszintén megdöbbentem, amikor azt állította, hogy a mozi filmek vetítéséből él. Mármint úgy gondolta ő, aki nekik dolgozik, hogy a fizetését abból a pénzből kapja, amit az emberek a mozijegyért fizetnek. Körbekérdeztem az ismerőseimet, és kiderült, hogy mindegyikük szerint a mozi a jegyárból él.

Megdöbbentek, amikor elmondtam, hogy mára szinte kivétel nélkül a teljes jegybevételt elviszi a film forgalmazója. Magyarul a mozi egy-egy várva várt premiernél nem keres pénzt a jegyek árából, sőt kiadásai vannak, hiszen fűteni kell a termet, fizetést kell adnia a személyzetnek. Kicsit sarkítva azt kell mondanom, hogy a mozi a pattogatott kukoricából él. A drága büfé bevételéből, ahol egy liter kóla és egy ötliteres popcorn ezer forinba kerül, mint a jegy ára.

Ugyanígy tisztázni kell, hogy a nagy gyorsétteremláncok, például a McDonald’s mit árul. Még ott dolgozó ismerősöm is azt mondta, hogy a hamburgerek eladásából. Ez nagyon aranyos gondolat, azonban a Meki mondhatjuk, hogy az ingatlanpiacban utazik. Fő bevételét azonban mégis a neve adja: franchise rendszerben működik, azaz a magáncégek bérelhetik a nevet és know-how-t, nyithatnak saját McDonald’sot. A nagy cég a nevet és a tudást adja, meg a marketinghátteret, miközben az egyes Mekiket nekik bérleti és jogdíjakat fizető magánemberek vezetik.

Ha olykor betekintünk a hétköznapi látványosságok mögé, megvizsgáljuk a működési mechanizmust, meglepődhetünk. Ez az ébredés, mely során megértjük: a látott világ csak a máz, de mögötte van a töltelék.

Szerző: B.S.

Ezt tudtátok? Engem meglepett...

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Érdekes

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr414638043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása