HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

Maroon 5 - „I was toohigh, I didn’t recognize”

2012.05.30. 13:12 amikörülvesz

Tinik ugrálnakkoncertjeiken, a rádiók ontják a számaikat, az MTV Video Music Awardstöbbszörös nyertesei.

Na vajon kik ők ? Igen,a Maroon 5 !

És mit jelent a cím melletti idézet?

A cikkből kiderül.

A Maroon 5 egy amerikai rock együttes, a Kaliforniai Los Angeles-ből. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb együttese.

Tagjai:   

- Adam Levine (énekes, ritmusgitár)           
- James Valentine (szólógitár, vokál)           
- Jesse Carmichael (szintetizátor, vokál)           
- Michael Madden (basszusgitár)           
- Matt Flynn (dob, ütőhangszer)

Először1995-ben kezdték meg működésüket akkor még Kara’s Flower néven. Az ekkor mégismeretlen együttes nem sok sikert könyvelhetett el, majd miután 2001-ben átestek egy névváltáson és Maroon 5-vá alakultak, ismeretségük is megfordulni látszott. Sorra jelentek meg új albumaik és koncertfelvételeik. Az egyik leghíresebb ezek közüla Songs About Jane, amivel szinte bejárták az egész világot.

Albumaik:            

-1997 The Fourth World                       
-2002 Songs About Jane                       
-2004 1.22.03 Acoustic                       
-2005 Live – Friday the 13th                       
-2007 It Won’t Be Soon Before Long                       
-2007 The B-Side Collection                       
-2008 Live from SoHo                       
-2008 Live from Le Cabaret                       
-2008 Call and Response: The Remix Album                       
-2010 Hands All Over

Nyilatkoztakaz EST.hu portálnak amiből kiragadtam pár igazán érdekes kérdés-válaszpárosítást. Olyan dolgokat, amiket eddig nem igazán ismerhettetek róluk.   1.,- Adam Levine és te már 13 éveskorotok óta ismeritek egymást. Mikor kezdtetek együtt zenélni és dalokat írni? -Szinte rögtön a megismerkedésünk után, amikor 13 évesek voltunk. Engem tulajdonképpen Adam tanított meg gitározni. Merthogy előtte csak zongorázni tanultam, még kiskölyök koromban. A matekórák alatt is tanítgatott, a tanár nemis bánta, hogy ott ülünk leghátul és néha elektromos gitáron pengetünk!Mázlisták voltunk, hogy ilyen laza tanárunk volt. A gimnázium alatt minden tanárunk maximálisan támogatott minket, mert látták rajtunk, hogy nagyon komolyan vesszük a zenélést.

2., - A Maroon 5 bemutatkozó albumáról, a SongsAbout Jane-ről Adam ajeles High Times magazinban aztnyilatkozta, hogy a lemez mindegyik dala marihuána hatása alatt íródott. Te,mint az album másik fő szerzője, meg tudod ezt erősíteni? Tényleg így volt? -Már nem emlékszem. (nevet) -„Túlságosan be voltál tépve ahhoz, hogy észrevedd”, mi? (utalás This Love címűslágerük „I was too high, I didn't recognize” kezdősorára) -Igen, pontosan. (nevet)

3.,- A közönségetek tekintélyes része a kommersz popzene táborából érkezett, a 2004-es bécsi koncerteteken is egy hadseregnyi Justin Timberlake-rajongó kinézetű kislány ugrált, miközben a színpadon egy szerelemről és szexről teljesen felnőtt megközelítéssel énekelő, igazi, hangos rockzenekar játszott. Hogy a befutásotok idején egyszerre hármanis elkezdtetek komoly – amolyan tipikusan hetvenes évekbeli – arcszőrzetet növeszteni, az is afféle állásfoglalás volt, amivel hangsúlyozni akartátok,hogy felnőtt férfiak vagytok egy rockzenekarban, és nem egy bojgrupp? -Igen, ez jó meglátás, tényleg volt valami ilyesmi is benne. A popzene világa annyira sekélyes tud lenni, miközben annyi kemény dolog zajlik a világban. Nem szeretem a sekélyes dolgokat, nem szeretem, amikor azt próbálják elhitetni,hogy a világ nincs tele szenvedéssel. Nem szeretem, ha az embereket csak a status quo szintjén szórakoztatják. Például ezért isnövesztettem szakállat. Reméltük, hogy mindenki megérti a zenekarunkat, amikor eljön minket megnézni élőben, és látja, hogy igazi, spontán zenélésről van szó,nem előregyártott, lélektelen popzenéről. 

4.,- A Makes MeWonder szövegébe megint jól beleírtatok egy fuck szócskát. A lemezcégetek nem tette szóvá, hogy „Jaj, fiúk, most megint miért csináljátok ezt?” Biztos aggódnak, hogy vásárlókat és árusítóhelyeket vesztenek, ha ParentalAdvisory matricát kelltenniük egy ennyire mainstream sikerre szánt albumra. -Nem tűnik úgy, hogy zavarná őket. Végül is a fuck az csak egy szó. Oké, a videoklipben ki lettszünetelve, de a lemezen nem lesz vele gond, hogy ott van. - Azért biztos zavarja őket. Emlékezz, hogy a koncertlemezen és a DVD-nki volt szünetelve a Harder To Breathe-ből a fucking, hogy ne kelljen matricázniuk. -Most mindenesetre úgy tudom, hogy az új albumra nem kell matricát tennünk. Megúsztuk. Nem tudom,hogyan sikerült kibulizni, de nem kell. - Biztos jó ügyvédeitek vannak a cégnél. -Ja, az tuti. (nevet)

Szeretitek őket?

Irta: Belkó Farkas Dávid

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

Kövess minket a facebookon is: http://www.facebook.com/pages/Ami-k%C3%B6r%C3%BClvesz/236918586422675?ref=tn_tnmn

 

Szólj hozzá!

Címkék: Zene

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr374554886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása