HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

Mindennapi függőségeink – Zacher után szabadon

2012.05.28. 21:19 amikörülvesz


A doktor úr olyan jól eltalálta ezt a címet, hogy máris el kellett lopnom tőle, végül is erről lesz most szó. Függőségről, ugye akkor beszélünk, amikor a függő személy folyton valamilyen anyag, élmény, érzés stb. után vágyakozik, ha épp nem áll a hatása alatt, akkor azon rágódik, mikor, hogyan juthat hozzá. Az emberek többsége a függőség szó hallatán rögtön alkoholra, cigire vagy valamilyen drogra gondolnak, pedig függni nagyon sok mindentől lehet.

Vannak persze -többségben-, akik az előbb felsoroltak rabjai, de okozhatja például a kávé, bármilyen édesség, kaja, számítógépes játék, maga az internet, lehet valaki kapcsolat vagy épp szex függő is. Mindannyiuk közös vonása, hogy a függőséget okozó dologtól nem, vagy nagyon nehezen tudnak megválni, és persze általában mind úgy gondolják ők ugyan nem rabjai semminek, egy dohányzó például gyakran mondja: „Ugyan, ha akarnám, letenném!”. Az alkoholisták sem szokták bevállalni, aki pedig pl. kábítószerfüggő, na ők azok akik nagyon nem szeretnék, ha bárki is ezt gondolná róluk, és meglepően jól tudják játszani magukat.

Első körben azt hiszem érdemesebb egy kevésbé könnyed, ám igen csak figyelemfelkeltő témába belevágni, ezer meg egy alkalommal hallgathatta végig mindenki biosz és eü órákon, hogy miért ne bagózz hülyegyerek… Úgyhogy én mást feszegetnék, névszerint, hmmm… fű, marihuána, joint, spangli, basszus, sok neve van, de szerintem már érthető miről lesz is itt szó. Na nem kell megijedni, nem azt fogom elmondani, amit előttem már annyi sok okos, hogy ne szívjál füvet, mert…

Aki ki akarja próbálni, vagy használni az úgy is fogja, a kíváncsiság mindenkit hajt, ez természetes. Mindenben a mértékletességre kell odafigyelni, ennyi az egész, és mielőtt megkapnám, hogy buzdítok: https://www.youtube.com/watch?v=ZYOXjgPlf14” ~ez azért elég elrettentő~
 
Szóval a fű eredete:

Röviden, a három fajta kenderből csak egy a Marihuána Sativa az, amit „érdemes” szívogatni, ugyanis a másik kettő általában olyan alacsony THC tartalmú (vagy nincs is benne, nem véletlen, hogy seprűt, kötelet meg ruhát csináltak belőle), hogy annyi erővel a paprika levelét is be lehetne tekerni.

Továbbá hatás szerint három részre bontogathatjuk még a növénykénket:

Bhang, azaz a növény kiszárított leveleinek és szárának keveréke, mely a legkevesebb pszichoaktív anyagot tartalmazza, az okos Amerikaik ezt a részt használták eleinte, sőt sokszor még ma is, persze nem keverték dohánnyal, így egy kicsit azért ütött. (asszem innen jön a bonga is)

Ganja a nőivarú egyed virágaiból áll. Akinek a kezébe aljas és sunyi módon valaki belecsempészett valami aluba csomagolt zöldséget, az már láthatott ilyet, ugyanis kis hazánkban és Európa legtöbb országában a virágot szokták betekerni. (gyakorlatilag, ahogy a nevéből is látszik ez az, amit általában használnak)

Charas pedig a tiszta gyanta, ezzel szokták összefogni a virágokat, a gyakori használók szerint (és a termesztő szerint, akivel a Nat. Geo. forgatott), az az igazán jó minőségű fű, amiben a virágokat sok-sok gyanta fogja össze. (hasis)
 
Jó, vagy nem jó?

Hallhattuk már nem egyszer, hogy Hollandiában igen csak nagy a szabadság a fű fogyasztására vonatkozólag, hiszen a café-shopokban bárki (felnőtt!!) szabadon vásárolhat 5 gramm alatt (régen 30), amit ott el is fogyaszthat.

Sok országban viszont maga a doki is felírja, elsősorban rákkal küzdő betegeknek, hiszen a THC enyhíti a hányingert, jó étvágyat csinál, plusz az a kis réveteg állapot sem utolsó, egy szinte haldokló ember számára.

Hasonló okokból már az AIDS betegek is használják, nekik nagyjából az egyetlen esélyük, mivel a betegség kezelésének egyik „mellékhatása” az úgy nevezett Wasting Syndrome, azaz a beteg, ha minden más betegség megkíméli is (ugye az AIDS gyakorlatilag maga az immunrendszert hiánya) és nem hal bele egy szimpla megfázásba, szóval emiatt a mellékbetegség miatt, akár több tíz kilót is fogyhat, iszonyat rövid idő alatt.  Na, hogy kilyukadjak oda ahová akartam, az AIDS betegek azért szívnak el néha egy-egy spanglit, hogy növekedjen az étvágyuk és ne jöjjön vissza semmi (tudom, hogy nem a leggusztább, de tény).

Szerintetek legalizálni kellene a könnyű drogokat? Ismerettségi körötökben mennyire elterjedt a füvezés? A korosztályotoknak hány százaléka füvezik szerintetek alkalomszerűen és rendszeresen?

Szerző: Szeredi Krisztina

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

Kövess minket a facebookon is: http://www.facebook.com/pages/Ami-k%C3%B6r%C3%BClvesz/236918586422675?ref=tn_tnmn

Szólj hozzá!

Címkék: Deviancia

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr24551569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása