HTML

Tartalom

amikörülvesz: fiataloktól fiataloknak

Ez a blog a 18 éven túli fiataloknak szól. Miben tér el a többi ilyen jellegű oldaltól? - Fiataloktól fiataloknak: nem 50 éves emberek osztják az észt, hanem Ti írhatjátok le a gondolataitokat, tapasztalataitokat. - Színes a világ: nem egy ember egyfajta világnézettel, hanem sok fiatal, különböző, sokszor egymásnak ellentmondó gondolatai jelenhetnek meg. Témák amik eszembe jutottak (ötleteket várok még, bármi jöhet ami érdekel benneteket): -érettségi -továbbtanulás -pályakezdés, elhelyezkedés, önéletrajz, fizetés -párkapcsolat -lélek, komoly gondolatok -buli, szórakozás, programajánló -egészség, devianciák -politika -zene, film, olvasmány, vers -odamondás, ökölrázás, provokáció -humor -képek -videó -fórum - és bármi egyéb, ami Titeket érdekel! Nagyon fontos: ez az oldal csak akkor működik, ha Ti írtok. Ha szeretnéd egy írásodat megjelentetni, kérlek küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mail címre! Jó olvasgatást és írogatást!

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • arszak: Sziasztok! Múltkor keresgéltem, hogy diákként hol érhetné meg számlát nyitni, amire jöhet minden h... (2013.09.11. 12:05) Nincs cím
  • mediaelemzo: A TV-t pontosan erre a célra tervezték. De régen sem volt jobb ám! Amikor hétfőnként ment a Dallas... (2013.01.08. 22:29) A „Varázsdoboz” jelentősége manapság
  • bekkácska: Most érettségiztem és nagyon várom már a fősulis életet! Igyekszem előre látóan gondolkodni, szóva... (2012.07.16. 09:35) Középsuli után munka
  • Pistie: Kedves Vass Katalin! Sok jó meglátás van a cikkben. A fizetések felsorolása pedig rendkívül haszn... (2012.06.22. 00:39) Menni vagy maradni?
  • Emma*: Még soha nem hallottam ilyesmiről... én is meg vagyok lepődve. A virág az az ajándék, ami a legkéz... (2012.06.15. 01:17) Miért volna régimódi virágot venni?

Eurovíziós dalfesztivál

2012.05.29. 11:23 amikörülvesz

Nos, véget ért az idei Eurovíziós dalfesztivál, amit most Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban tartottak meg. A korábbi évek statisztikájából kiindulva, idén sem számíthattunk nagy meglepetésre. Az egymással szimpatizáló országok egymásnak adták pontjaikat, nekünk pedig ez ellen, esélyünk sem volt felvenni a kesztyűt, bárhogy is igyekeztünk. Na de nézzük az idei helyezetteket.

A dobogó képzeletbeli legalsó fokára Szerbia állhatott fel.

Véleményem szerint nagyon igényes dal volt, ami talán megríkatta még a női szíveket is. A Szerb énekes bizsergető hangjával hamar megnyerte magának a közönséget, ami egészen a harmadik helyig repítette fel őket. Még ha nem is tetszik mindenkinek a stílus, amit dalával képviselt, azért azt el kell ismerni, hogy profi előadást láthattunk, amiért nincs okuk szégyenkeznie a Szerbeknek. A dal címe : Nije Ljubav Stvar

A második helyezettek az orosz nagyik lettek...

Igen ambivalens érzéseim vannak velük kapcsolatban. Az egyik részről szerintem hatalmas ötlet volt őket küldeni és főleg egy olyan dalt elénekeltetni velük, ahol partizni invitálják a fiatalokat – és talán az idősebb közönséget is – így nem meglepő, hogy ilyen messzire szárnyaltak az orosz nyugdíjasok.  A dal ütemes, bár a látványban nem fektettek túl sok energiát, de valószínűleg az oroszok úgy voltak vele, hogy az együttesük így is elég feltűnő, nem kell még a pirotechnikával is foglalkozni. Hát teljesen jól gondolták, hiszen 259 pontot sikerült elérniük, bár még így is messze elmaradva az első helyezettől.

És az elsők

A nagy esélyesnek tartott svédek ezúttal tényleg bezsebelték a nekik járó díjat, igaz már tavaly is nagy esélyesek voltak, hiszen Eric Saade Popular című slágerét, szinte mindenki kívülről fújta, arról nem is beszélve, hogy a fiatalembernek bizonyára nagy sikere volt a fiatal lányoknál.

De térjünk is vissza az idei versenyre.

Loreen "Euphoria" dala Európa számára 372 pontot ért és számos ország – köztük mi is – neki adtuk a legmagasabb pontszámot.  Az előadás látványos és ugyanakkor lenyűgöző volt. Mondhatni egyszerű, de nagyszerű, aminek hamar meg is lett a hatása. A dal fülbemászó és könnyen megjegyezhető, igazi fesztiválra való, így nincs abban semmi meglepő, hogy jövőre ők szervezhetik meg ezt a versenyt. Loreen a dicsőség óta egyre feljebb menetel az iTunes ranglistáján, olyan előadókkal versenyezve, mint Adele vagy Flo Rida, dalát pedig több millióan hallgatták már meg az interneten.

Gratulálok nekik!

Milyenek voltunk mi?

A magyar együttes a Compact Disco, sajnálatos módon csak a 24. helyen ért célba, de szerintem már így is büszkék lehetünk rájuk, hiszen a döntőbe jutottak. A dal jó volt - bár nem tipikus fesztiválozó szám - az előadás viszont nagyon gyenge, még mindig. Nem értem, hogy miért nem fektetnek több energiát abba, hogy az előadást javítsák. Nekem már tavaly is problémám volt, hogy ott volt egy dögös, ütemes dal - amit talán szerettek is - de Kati végig egy helyben állt és sehol nem volt pirotechnika. Lehet, hogy a Compact Disco dala szólt valamiről és értéket képviselnek, de akkor is a látvány legalább ugyanannyira fontos! Ez egy show ne felejtsük el, így ez nem elhanyagolható, bár ezt szinte minden évben sikerül nekünk....

Egy valamit azért még el szeretnék mondani a magyar dallal és indulóval kapcsolatban. Lehet, hogy nem a legjobb választás volt, biztos sokaknak nem is tetszett, de mivel ők jutottak ki, így nekünk kutya kötelességünk lett volna mellettük kiállni. Borzasztó az, amikor a közösségi oldalakon arra buzdítom az embereket, hogy szavazzanak – hiszen mindannyiunknak nem egy külföldi ismerő van – akkor ahelyett, hogy többen ezt tették volna, inkább ocsmány hangon kommentáltak és megjegyzéseket tettek. Mi lenne, ha egyszer az életben a helyett, hogy azt lesnénk mi lett volna a jobb választás, kit szeretünk és kit nem, kiállnánk az induló mellett? Talán akkor szimpatikusabbak lennénk a többi országnak is és az is megeshet, hogy több szavazatot kapnánk. Persze ez is csak feltételezés – ahogy sok minden más is - de azt gondolom a mi hozzáállásunk egyszerűen katasztrófa a többi nemzethez képest.  Ameddig mi magunk nem fogunk össze mások sem fognak értünk!

A további sorrend a következő volt:

Azerbajdzsán 150 pont Albánia 146 pont Észtország 120 pont Törökország 112 pont Németország 110 pont Olaszország 101 pont Spanyolország 97 pont 10. Moldova 81 pont Románia 71 pont Macedónia VJK 71 pont Litvánia 70 pont Ukrajna 65 pont Ciprus 65 pont Görögország 64 pont Bosznia-Hercegovina 55 pont Írország 46 pont Izland 46 pont Málta 41 pont Franciaország 21 pont Dánia 21 pont Magyarország 19 pont Nagy-Britannia 12 pont Norvégia 7 pont  

Én azt gondolom bárhol is végeztünk, büszkék lehetünk a Magyar indulóra, hiszen nevetségessé semmiképpen sem tették az országot.  Reméljük, egyszer mi is felérhetünk a dobogó legfelső fokára, ám addig, míg hosszú út vár ránk és Európára is. Tehetségünk megvan hozzá, de talán összefogás és az, hogy ne szimpátiaszavazás legyen évről évre, még hiányzik.

Én teljes szívemből gratulálok a Compact Disconak. Szép volt fiúk!

Szerintetek jobb helyezést érdemeltünk volna?

Szerző: Speigl Zsófia

Ha szeretnéd, hogy a Te írásod is megjelenjen, küld el az amikorulvesz@gmail.com e-mal címre!

Lájk, megosztás, komment!!!

Kövess minket a facebookon is: http://www.facebook.com/pages/Ami-k%C3%B6r%C3%BClvesz/236918586422675?ref=tn_tnmn

3 komment

Címkék: Zene

A bejegyzés trackback címe:

https://amikorulvesz.blog.hu/api/trackback/id/tr734552404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amikörülvesz 2012.05.29. 11:51:28

Én sem szeretem ezeket a zenéket, de a show része elég jó. Az ideit nem láttam, de tavaly Wolf Kati jobbat érdemelt volna.

Abigél98 2012.05.29. 11:58:52

Szerintem mindegyik eléggé gyenge volt. Ez az egész műsor nagyon elavult.

coldblood 2012.05.29. 14:45:00

gagyi volt az egész, 1-2 jó dal volt csak, a magyaroké még viszonylag türhető volt...
süti beállítások módosítása